TWP

TWP

De TWP is sinds 2013 een uniek burgerinitiatief, dat ontstaan is vanuit KunstVerbind(e)t in samenwerking met vier ZZP zorgprofessionals, de HAN en het Mafcentrum te Maasbree. Uniek omdat het de enige voorliggende collectieve voorziening in Peel en Maas is die in eerste instantie gericht is op jongeren en (jong)volwassenen. Voorliggende collectieve voorziening betekent dat je (nog) geen diagnose hoeft te hebben om hier naartoe te mogen komen. De bezoekers geven aan, zich op hun gemak te voelen en ervaren een creatieve ontwikkelplek.

De TWP was in eerste instantie gericht op jongeren met psychiatrische of sociaal-emotionele hulpvragen. Nu zijn er ook bezoekers met maatschappelijke, financiële, sociale en/of werk gerelateerde vragen. Een veilige omgeving waar iedere burger kan en mag meedoen. Vanuit deze basis zijn nieuwe burgerinitiatieven ontstaan en in ontwikkeling.

Bovendien uniek omdat de traditionele dagbehandeling wordt vervangen door een omgeving van zelf-behandeling. Burgers met vele achtergronden komen in aanraking met hun persoonlijke hulpvragen en hun eigen en gezamenlijke kracht die helpt om deze te beantwoorden. Op de TWP wordt ontwikkeling gestimuleerd en wordt ingezet op een versterkt sociaal netwerk. Dat allemaal in een vertrouwde en professionele omgeving.
Dit geheel maakt de TWP uniek en onmisbaar in Peel en Maas.

Werkwijze

Bij de TWP wordt er vrij gewerkt. Je doet vooral dat wat je leuk vindt. Muziek, karaoke, dans, plaatjes draaien, video bewerking, houtbewerking, schilderen, samen koken  enzovoorts. Van alles is er mogelijk! Gezelligheid staat voorop. Men is er voor elkaar, waardeert ,steunt en respecteert elkaar. Mensen kunnen hier hun vaardigheden laten zien en ontdekken. Ze kunnen zichzelf zijn en iedereen is gelijk! Jong en oud is welkom! Er hangt een positieve sfeer, er wordt veel gelachen en aan kwaliteiten van bezoekers gewerkt.

Wat de bezoekers willen, staat écht centraal

Ze zijn vrij om iedere woensdag en vrijdag met ideeën of hobby’s naar het Mafcentrum te komen om dit in gezelschap te delen en samen te genieten. Kunnen we bepaalde dingen niet bieden of wil men graag iets weten over ondersteuning, bestaande activiteiten of zorg in Peel en Maas, dan zal hierin begeleid worden. De professionele ondersteuners doen hun best om je zo goed mogelijk te helpen en in contact te brengen met de juiste mensen. Maar ook als je het gewoon gezelliger vindt om in gezelschap te zijn in plaats van alleen thuis te zijn, ben je meer dan welkom voor een gratis kop koffie, een lach en een goed gesprek!

Contact

Vrije inloop elke woensdag tussen 10:00-19:00 en elke maandag en vrijdag tussen 10:00 – 16:00 in het Mafcentrum

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T: 06 – 41 75 70 23

Volg het Mafcentrum

facebook mafcentrumtwitter mafcentrumgoogle+ mafcentrum

KIDZZ en Armoede

Ook in de gemeente Peel en Maas groeien er enkele honderden kinderen op in (verborgen) armoede. Vanuit het Mafcentrum wordt het prject KIDZZ & Armoede uitgevoerd in samenwerking met het SKANfonds, gemeente Peel en Maas en klankbordgroep Peel en Maas 2020 armoedevrij.

Lees meer over dit bijzondere project

Zo veelzijdig...

 • Het Mafcentrum

  Van kippenhok tot leukste uitgaansgelegenheid van de regio De meeste van onze vrijwilligers kunnen zich de tijd niet meer herinneren Lees meer
 • Concerts

  Het Mafcentrum werkt sinds haar begindagen met een concertcommissie, (C.C). Deze commissie is verantwoordelijk voor het programma betreffende live-acts. Doelstelling van de Lees meer
 • KVW Mafbeheer

  Tijdens het jaarlijkse KinderVakantieWerk staat Maasbree een week lang op zijn kop. Alle kinderen in Maasbree mogen hieraan mee doen Lees meer
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5